PERHEKERHO

Ne, jotka eivät ole vielä perhekerhon sähköpostilistalla, voivat kysellä tapahtumista ja kerhosta tarkemmin sähköpostitse tai yhdistyksen www-sivulta www.lahdenseudundiabeetikot.com.

Tiedustelut ja ilmoittautumiset Marika Mäkinen: marika.makinen25@gmail.com, puh. 050 380 3972 klo 17 jälk.

Torstaina 4.4.2019 TEATTERI klo 18.30
Lahden kaupunginteatteri esittää: Tuhkimon tarinan tähän päivään sovitettuna himmentämättä sadun taikaa.

Romanttinen komedia tytöstä, joka oppii uskomaan itseensä. Luvassa on suuria
tunteita ja hulvattomia hetkiä, unohtamatta upeiden pukujen säihkettä. Ikäsuositus
5 v. alkaen. KESTO noin 1 h 45 min., sisältää väliajan. Osallistumismaksu
10€/hlö. Ilmoittautumiset 29.3. mennessä.

Lauantaina 11.5.2019 HEUREKA
Lähtö bussilla klo 9.00 Marolankadun turistipysäkiltä, torin laidalta. Lähtö Tikkurilasta klo 15 Lahteen.
Osallistumismaksu 5€/hlö. Ilmoittautumiset 30.4.2019 mennessä.

Heurekaan saavuttuamme on vapaata tutustumista näyttelyihin ja iltapäivästä on varaukset vaihtoehtoisiin Törmäyskurssilla – ja Meren uumen -planetaarioelokuviin. Paikanpäällä on mahdollista käydä syömässä omakustanteisesti Tiederavintolassa. Retki tehdään yhdessä pikkudiabeetikkojen ja matkakerhon kanssa.

Heurekan ohjelmistoa :

Aivot narikasta! -näyttely, pääsanoma on, että me voimme omalla toiminnallamme vaikuttaa siihen, millaiset aivot meille muovautuu. Näyttely koostuu erilaisista aivoja haastavista peleistä ja tehtävistä, joita ratkotaan yhdessä 2-5 hengen ryhmissä. Näyttelyssä pääsee liikkumaan, rentoutumaan, tekemään käsitöitä, soittamaan bändissä tai vaikka tanssimaan kaikkien aikojen tunnetuimpia hittitansseja. Aivopähkinöitä, tunteita, aisteja ja unen merkitystä aivoille ei myöskään ole unohdettu. Eikä naurua!

Jättimäiset dinosaurukset -näyttely koostuu dinosaurusroboteista ja luurankojen kopioista sekä fossiileista. Näyttelyssä voi kokea, kuinka isoja suurimmat dinosaurukset olivat. Siellä selviää myös, miksi dinosaurukset kehittyivät niin sokokoisiksi

Ideaverstas on uudenlainen luovan ongelmanratkaisun alue.

Suolistossa suhisee -näyttely esittelee hauskasti ja havainnollisesti terveen ruoansulatuskanavan rakennetta ja toimintaa sekä kertoo, miten elimistö hankkii ravinnosta tarvitsemansa rakennusmateriaalit ja polttoaineen.

Törmäyskurssilla!-elokuvassa perehdytään paitsi asteroideihin, myös aurinkokuntamme menneisyyteen, nykyisyyteen ja tulevaisuuteen. Elokuvassa kerrotaan muun muassa se, miten asteroidit ja komeetat ovat iskeytyneet Maahan vuosituhansien aikana ja miten ne ovat muuttaneet koko elämänkulun maapallolla.

Meren uumen-elokuva, jota on kuvattu sekä kotoisella Itämerellämme että Indonesian trooppisilla koralliriutoilla sukelletaan valtamerten monimuotoiseen kauneuteen.

Lauantaina 24.8.2019 klo 10:00-14:00 PAJULAHDEN/VIERUMÄEN SEIKKAILUPUISTO tai ratsastus (Vierumäellä)

Paikalle mennään omilla autoilla.
Seikkailupuisto on maastoon ja puustoon rakennettu ratakokonaisuus, joka sisältää mukaansa tempaavia liukuja, haastavampia kiipeilyosuuksia ja kanttia vaativia esteitä niin korkealla kuin hieman alempanakin. Voit itse valita radan, mistä aloitat ja edetä pikku hiljaa kohti vaikeampia ratoja. Seikkailupuisto on aktiivinen huvipuisto, jossa seikkailija etenee käyttäen omaa kehoaan ja ongelmanratkaisukykyään. Jos valitsemme Vierumäen, niin siellä on mahdollista päästä ratsastamaan myös islanninhevosilla. Tarkemmat tiedot lähempänä tapahtumaa.
Osallistumismaksu 10€/henkilö.

SYYSKUU HIIHTOMUSEO

Tarkempi aikataulu ilmoitetaan lähempänä tapahtumaa.
Hiihtomuseon monipuolinen uusi perusnäyttely "Hiihdon henkeä" tarjoaa elämyksiä ja tietoa monipuolisesti hiihdon historiasta. Osallistumismaksu 6€/aikuiset ja 3€/lapset

LOKAKUU ELOKUVAT 12.-13.10.2019

Perinteinen leffaviikonloppu Finnkinon teatterissa. Ilmoittautumisia otetaan vastaan 9.10.2019 asti ja leffat tulevat Finnkinon sivuille 8.10.2019 Osallistumismaksu 8€/hlö sisältäen leffalipun ja -eväät (popcorn ja limu), mukaan mahtuu 30 ensimmäistä.

Torstaina 14.11.2019 klo 18 TRAMPOLIINIPARKKI
Tiesitkö että 20 minuutin yhtäjaksoinen hyppääminen vastaa noin tunnin aerobista juoksulenkkiä! Lähde mukaan pomppimaan trampoliiniparkkiin. Trampoliiniliikunta kehittää tehokkaasti luustoa, lihaksistoa, niveliä, hengitys- ja verenkierto- sekä tuki- ja liikuntaelimistöä. Hyppiminen on myös erinomainen liikuntamuoto kehittämään keskivartalon hallintaa. Iltapala hyppelyn päätteeksi paikanpäällä.
Osallistumismaksu 8€/hlö. Ilmoittautumisia otetaan vastaan 7.11.2019 asti.


Torstaina 12.12.2019 klo 17.30 PIPARIEN LEIVONTA
Perinteinen piparien leivonta yhdistyksen kerhohuoneella, Karjalankatu 16, käynti sisäpihan puolelta. Ilmoittautumiset 9.12.2019 mennessä.